Forstå Aalborg Art Hour

Koncept // Nyd musikken  //  Video : 3 minutter

Aalborg Art Hour starter kl 13.00 på Kunsten i Aalborg

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Vi er LIVE på Facebook
kl. 13.00 – 22.30

 

Alle 10 Aalborg Art Hourvenues
livestreames på facebook

Fra kl 13.00-22.30

Link åbner din Facebook app.
Søg på Aalborg Art Hour

ANDROID |

Break The Routine

Se alle videoer i programmet

Aalborg Art Hour bryder rutinerne og giver aalborgensere og nordjyder en unik mulighed for at opleve kunstens sprog i nye sammenhænge i løbet af en intens time. 

 

Aalborg Art Hour starter torsdag
den 28. marts 2019, kl. 13.00

Musikken

Aalborg Art Hour centrerer sig i år om et stykke nykomponeret musik af musiker og komponist Thomas Normann.

 

7 numre inspireret af værket

 

Frederik Kistrup Simonsen har komponeret, indspillet og mixet 7 numre, som alle er inspireret af værket, som pianisten og komponisten Thomas Normann har udarbejdet.

 

Frederik har udvalgt forskellige temaer, motiver, rytmer og endda hele formled, som han har gjort til sine egne.

“Thomas har i sit værk arbejdet meget med åbne u-lukkede klange, hvor melodier danser ind og ud af de mere fasttømrede basgange eller flydeakkorder. Der er tale om at hans musik ånder og vokser. Derfor har jeg udvalgt Growth som tema for mit arbejde. Det blev mit kodeord og i dette tilfælde har jeg været inspireret af hvordan celler, molekyler, mennesket, verden og hele universet udgør en del at for evigt voksende kosmos – Cosmic Growth om man vil“, siger Frederik om sine kompositioner.

Hver sang er Frederiks personlige afspejling af temaet. Noget lille, småt og umiddelbart ubetydeligt kan vokse for at komme til at udgøre en betydelig enhed i et kæmpestort og uhåndgribeligt univers.

Et univers der altid er i bevægelse, og som aldrig stopper eller ender.

 
Nedenfor kan du lytte og læse de kernesætninger, som Frederik har komponeret musikken efter.

#1 Kunsten / Chemichal Osmosis

med Frederik Kistrup Simonsen | Hvad var der skete, det øjeblik et Hydrogen-atom og to Oxygen-atomer besluttede sig for at smelte sammen og skabe kilden til at liv – Vand

#2 Sofiendalskolen / Sleeping cosmos

med Frederik Kistrup Simonsen | Universet er altid i bevægelse, aldrig statisk, altid på farten og aldrig i hvile. Men hvordan ville det lyde, hvis man skulle skrive en vuggevise til universet? Det skulle ikke være for at få det til at falde i søvn men måske bare for at skabe lidt mere ro.

#3 Skoleforvaltningen / What a Void

med Frederik Kistrup Simonsen | Hvad er det der sker, når vi træder uden for jordens atmosfære – Oplever vi den mest vidunderlige udsigt ud i det ukendte og strålende univers, eller betragter vi mørkets afgrund, hvor kulden følger os overalt

#4 Teater Nordkraft / The Journey home

med Frederik Kistrup Simonsen | Dronen har nået et mål, men computeren i kabinen aner intet om, hvorvidt dette mål er et udtryk for noget godt eller skidt for dem, der venter der hjemme. Det eneste den registrerer, er noget, som passer på de parametre, den er programmeret til at søge efter. Alt imens de sidste operative processer i kapslen ebber ud, sender dronecomputeren et sidste radiosignal tilbage, mod det sted hvor den kom fra. Beskeden sendes på en sidste altafgørende rejse, og vender hjem med oplysningen om noget nyt og forunderligt, som dog stadig minder om noget, vi kender.

#5 Musikkens Hus / Art Hour Tema

med Thomas Normann | Aalborg Art Hour centrerer sig i år om et stykke nykomponeret musik af musiker og komponist Thomas Normann. Værket opføres i sin fulde længde af Nordkraft Bigband kl 18 i Musikkens hus. Lyt til en bid af værket.

#6 Det Hem'lige teater / The last drone

med Frederik Kistrup Simonsen | I en fremtid hvor planeten jorden synger sit sidste livsvers, da samler vi mennesker sparsomme ressourcer sammen for at sende et kald ud i den vægtløse nat. En ensom drone bliver kastet ud på en rejse, hvor menneskehedens sidste desperate håb om frelse og et nyt hjem ligger gemt i en lille kapsel, der på må og få begiver sig ud, hvor ingen før har været.

#7 Aalborg Teater / Stellar Nova

med Frederik Kistrup Simonsen | Stjernerne er universets lys og fikspunkter for enhver rejsende på hav, land eller i rummet. Men stjernerne er også kilden til fantastiske kraftudladninger og ubeskrivelig ødelæggelse. Hvad er de for fænomener – Disse hvide dværge, Røde kæmper og bjergtagende super novaer?

#8 Klaverstemmeren / Art Hour Tema

med Thomas Normann | Klaverstemmeren har ikke fået tildelt et musikstykke da begge komponister er en del af performances på dette sted. Deres benspænd er at de skal improvisere over et tema fra originalværket. Lyt til en bid af værket.

#9 1000Fryd / Discovering the knowhere

med Frederik Kistrup Simonsen | Vi vil så gerne vide hvad alt er, hvor det er og hvornår det er. Vi har kortlagt hele kloden, og overvåger den intenst. Vi kortlægger mælkevejen, og hungrer efter at kende sandheden om vores galakse. Vi elsker at gå på opdagelse og afdække al den viden, vi kan. Vi ønsker at kende vores egen plads i det store puslespil. Men måske leder al opdagelse ikke til viden om noget nyt og bedre. Måske er det noget, som for altid vil være intetsteds for os?

PROGRAM / Fri entré /

Torsdag 28. marts 2019

Aalborg Art Hour centrerer sig i år om et stykke nykomponeret musik af musiker og komponist Thomas Normann. Værket opføres i sin fulde længde af Nordkraft Bigband kl 18 i Musikkens hus og bruges i manipulerede bidder de andre 9 steder. På selve dagen for afviklingen vil lokale kunstnere Aalborg og elever fra Aalborgs institutioner samarbejde om at skabe et værk på 10 forskellige venues i Aalborg. Eventet er støttet af Kulturkantens Talentlaboratorium.

Kl. 13.00

1 // Kunsten

Profil-registrering: af performance kunstner Sall Lam Toro og lydkunstner Morten Poulsen, i samarbejde med KUL Drama-hold, Charlotte Prip og Kunsten.

/ PROFIL-REGISTRERING / SELF-REGISTRATIONS is a cross-disciplinary conceptualized work by performance artist Sall Lam Toro and sound artist Morten Poulsen, in collaboration with KUL Drama, Charlotte Pip and Kunsten Contemporary Art Museum.

Kl. 14.00

2 // Sofiendalskolen, Aulaen

Erasmus+ elever og Tine Pejstrup, Lars Topp Thomsen og Jela Natius

Kl. 15.00

3 // Skoleforvaltningen, trappeopgangen

Fortsætterdrama Kulturskolen og Rikke Damm, Alberte Husted og Merle Laporte

Kl. 16.00

4 // Teater Nordkraft, Volt

Sct. Maria Big Band, Kristoffer Fynbo Thorning og Frederik Kistrup

Kl. 17.00

5 // Aalborg Teater, Mindste Scene

“3. Stop fra GUG” (Aalborg Teaters impro-gruppe) og fortsætterdrama, Kulturskolen

Kl.18.00

6 // Musikkens Hus, foyer

Mellervang Big Band, + Erasmus elever og Tine Pejstrup, Gitte Foldager, Nordkraft big band og Thomas Normann

kl. 19.00

7 // Det Hem’lige Teater | Prøvesal

Teater Uden Grænser + BGK, Johanne Andersson og Wilma Walther-Hansen

Musiker Johanne Andersson, der bl.a. spiller med Den jyske opera og Who killed Bambi vil i samarbejde med improvisationsskuespiller Wilma Walther-Hansen undersøge det kunsteriske møde gennem improvisationer og interaktioner med unge kunstnere og skuespillere fra Teater uden grænser og BGK Kulturskolen.

Omdrejningspunktet er filosofien om, at vi altid holder den andens liv i vores hænder og at vi er forbundne som mennesker, som en celle der ånder i fællesskab. Dette undersøges i en musikalsk og performativ kontekst, hvor målet er øjeblikket.

kl. 20.00

8 // Nordkraft, Turbinesalen

UngDrama Kulturskolen, Inga Gerner og Vibeke Falden

kl. 21.00

9 // Klaverstemmeren på Boulevarden

TGK, Marco Mosbæk, Kenneth Knudsen og Thomas Normann

Kl. 22.00

10 // 1000FRYD

Kunstnerne, der skal performe er: Nina Rose Markvardsen, Sandro Masai
Organiser: Kamilla Mez

/Aalborg Art Hour/ Spin Off

#arthourrævejagt

“Rævejagt” konkurrencen

Deltag i konkurrencen om 1 stk. merchandise signeret  af Aalborgs helt egen gadekunstner Jonny Hefty på instagram…

 

På dagen for / Aalborg Art Hour / skal I holde øje med 10 gule ArtHour ræve, designet af vores lokale gadekunstner Jonny Hefty.

 

Tag på “Rævejagt” / #ArthourRævejagt

 

Under / Aalborg Art Hour / den 28. marts kan du omkring alle 10 venues finde de gule Art Hour Ræve.
1. Post dem på Instagram med hashtag #ArthourRævejagt
2. Vinderne  udtrækkes af kunstneren Jonny Hefty torsdag d. 28.3. kl 22.30 og vinderen får en besked i deres instagram inbox.

Præmie

1 stk. merchandise signeret af Jonny Hefty.

Se hvem du er oppe imod!

MANIFEST

Aalborg Art Hour #1

“Break The Routine”

 

 

Eventet er støttet af Kulturkantens Talentlaboratorium.

Aalborg er en by i rivende kunstnerisk og kulturel udvikling. Den består af mange forskellige spændende tilbud, der i dagligdagen fungerer som uafhængige siloer. Der findes desuden utallige kunstneriske sprækker i vækstlaget, der ulmer af kreativitet og vovemod – og som i fællesskab kan skabe eksplosioner af synergi og nytænkning.

Hvorfor ikke samarbejde noget mere? Blande os på kryds og tværs? Bryde rutinerne og give aalborgenserne og nordjyderne en unik mulighed for at opleve kunstens sprog i nye sammenhænge i løbet af en intens time?

 

Den røde tråd

Vores mål er at synliggøre den kunstneriske fødekæde samtidig med at skabe en tydelig rød tråd mellem kulturinstitutionerne i Aalborg, både i overført betydning, men også på et praktisk plan på selve dagen, hvor alle kunstnere bevæger sig gennem Aalborg med en rød tråd, som transporteres rundt til de involverede kulturinstitutioner. Desuden har vi et ønske om at lokke endnu flere internationale studerende til Aalborg og derigennem også styrke det aalborgensiske studiemiljø.

 

10 forskellige venues i Aalborg

Aalborg Art Hour centrerer sig i år om et stykke nykomponeret musik af musiker og komponist Thomas Normann. Værket opføres i sin fulde længde af Nordkraft Bigband kl 18 i Musikkens hus og bruges i manipulerede bidder de andre 8 steder. På selve dagen for afviklingen vil lokale kunstnere Aalborg og elever fra aalborgs institutioner samarbejde om at skabe et værk på 10 forskellige venues i Aalborg, nemlig: Sofiendalskolen, Skoleforvaltningen, Musikkens hus, Teater Nordkraft, Aalborg Teater, Kunsten, Det hem’lige Teater, Klaverstemmeren, 1000Fryd og Turbinesalen Nordkraft.

 

Art Hour karavanen (udgået)

I løbet af dagen vil de 9 events bindes sammen af Art Hour karavanen, som bevæger sig fra sted til sted med de involverede kunstnere og elever ombord.

 

De professionelle kunstnere

Nordkraft BigBand, Performance kunstner Sall Lam Toro, Performance kunstner Merle La Porte, Lydkunstner Morten Poulsen, Lydkunstner Vibeke Falden, Improskuespiller Wilma Walther-Hansen, danser Gitte Foldager, skuespiller Jela Natuis fra Teater Nordkraft, skuespiller Lars Topp Thomsen fra Aalborg Teater, performancekunster Alberte Husted, Musiker Johanne Andersson, performancekunstner Inga Gerner, filosof Marco Mosbæk, musiker Kenneth Knudsen, performancekunstner Sandro Masai og musiker Kristoffer Fynbo Thorning samt Gadekunstner Jonny Hefty.

 

Kunstnerspirerne

Musik- og dramaelever fra Aalborg Kulturskole, Teaterelever fra UngAalborg, Aalborg Ungebyråd samt elever fra Erasmus Projektet fra Konin i Polen, Judenburg i Østrig og Gandia i Spanien.

 

Dato for projektet

Torsdag den 28. marts 2019 kl 13.00 – 22.30.

 

Tovholdere

Tine Pejstrup
tinepejstrup@hotmail.com​ | Tlf: 41626032 (Aalborg kulturskole)

Wilma Walther-Hansen
​ww-skole@aalborg.dk | Tlf: 93520916 (UngAalborg)

Arrangører

Grafik, PR, Livestreaming og praktisk arbejde varetages af UngAalborg i samarbejde med Aalborg Kulturskole.

 

Art Hour koordinator

Wilma Walther-Hansen
ww-skole@aalborg.dk
Tlf: 93 52 09 16

https://www.ungaalborg.dk

 

Art Hour koordinator

Tine Pejstrup
tinepejstrup@hotmail.com​
Tlf: 41 62 60 32

https://www.aalborgkulturskole.dk

 

Aalborg Art Hour er støttet af
Kulturkantens Talentlaboratorium